Bagte kartofler med frisk mozzarella og spinat
Skøn vegetarisk opskrift på bagte kartofler fyldt med spinat og mozzarella. Retten smager skønt og er hurtig at lave.
4 personer
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- 100 g spæd spinat
- 25 g smør
- 1 dl cremefraiche
- 2 spsk. hakket basilikum eller persille
- salt og peber
- 2 tomater
- 125 g frisk mozzarella
Tilbehør:
- evt. parmaskinke og blandet salat
Sådan gør du:
- Skrub kartoflerne under koldt vand. Aftør dem. Kom kartoflerne i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
- Skyl spinaten, og kog den op i lidt vand til den falder sammen. Afdryp spinaten i en si, og hak den.
- Halvér kartoflerne. Hul kartoflerne ud med en ske. Mos indholdet med en gaffel.
- Bland kartoffelmassen med smør, cremefraiche og basilikum. Krydr med salt og peber. Stil kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Kom fyldet i kartoflerne.
- Halver tomaterne, og fjern saft og kerner. Skær tomatkødet i tern, og fordel det i kartoflerne sammen med spinaten.
- Riv mozzarellaosten på et råkostjern, og fordel det over kartoflerne. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min.