Opskrift på banankage med chokolade og appelsin

Banankage med chokolade og appelsin

Bananer er geniale i kager, som bliver dejlig sød og saftig. Appelsin og mørk chokolade giver kagen en mere kompleks smag, så den ikke kun er sød.

1 stk. banankage

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 stor springform 28cm
  • 3 bananer, der er meget modne
  • saft fra 1 appelsin
  • 250 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 350 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 100 g mørk chokolade, hakket

Sådan laver du banankage

  1. Mos eller blend bananerne med appelsinsaften og sæt blandingen til side. Tænd ovnen på 180 grader og smør en stor springform.
  2. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker imellem hvert æg. Si mel, bagepulver, natron og salt i dejen.
  3. Vend til sidst bananmosen og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ca. 45-60 min. Tjek med en tandstik, at kagen er gennembagt.

Tip

Frys de brune bananer

Brug altid bananer, der er meget modne til banankage. De er perfekte, når de begynder at blive brune udenpå (men ikke inden i). Har du overmodne bananer, du ikke får brugt, kan du skrælle dem og komme dem i fryseren, og så bare tø dem op, næste gang du skal bage.