Banankage med chokolade og appelsin
Bananer er geniale i kager, som bliver dejlig sød og saftig. Appelsin og mørk chokolade giver kagen en mere kompleks smag, så den ikke kun er sød.
1 stk. banankage
Total:1 time
Ingredienser
- 1 stor springform 28cm
- 3 bananer, der er meget modne
- saft fra 1 appelsin
- 250 g blødt smør
- 300 g sukker
- 4 æg
- 350 g mel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
- 100 g mørk chokolade, hakket
Sådan laver du banankage
- Mos eller blend bananerne med appelsinsaften og sæt blandingen til side. Tænd ovnen på 180 grader og smør en stor springform.
- Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker imellem hvert æg. Si mel, bagepulver, natron og salt i dejen.
- Vend til sidst bananmosen og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ca. 45-60 min. Tjek med en tandstik, at kagen er gennembagt.
12 opskrifter på banankage
-
Marmoreret banankage med KitKat og Maltesers
-
Banankage med nødder og chokolade
-
Banankage med marcipan
-
Banankage med rugbrødschoko-crunch
-
Skøn banankage med chokolade
-
Kokos-banankage
-
Cofoco-kokkens opskrift på svampet banankage
-
Banankage med chokolade og appelsin
-
Banankage med kaffe
-
Banankage med kokos
-
Banankage med saltet karamel
-
Choko-banan-kage med passionsfrugt