Bluecheese-baconburger
Louisa Lorang: "Denne burger har jeg lavet iårevis. Det er det bedste i verden,når smeltet blå ost vælterud af min bøf (eller noget afdet bedste i hvert fald)".
(4 stk)
Ingredienser
- Ingredienser:
- 150 g blåskimmelost
- 150 g flødeost naturel
- salt og peber
- 800 g hakket oksekød (8-10%)
- salt og peber
- Endvidere:
- 150 g bacon
- 4 burgerboller
- mayonnaise
- rødløg
- hjertesalat
- ketchup
- Rør blåskimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber.
- Del kødet i 8 lige store portioner, og form dem til helt flade bøffer. Fordél ostemassen på de 4 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Klem kanterne sammen, så ostemassen bliver inde i midten af kødet.
- Grill bøfferne på en varm grill. Det tager 10-15 min., men tjek, at kødet er gennemstegt. Drys med salt og peber.
- Steg tynde skiver bacon sprøde.
- Flæk og lun bollerne. Smør dem med mayonnaise, og fyld dem med skiver af løg, plukket salat, bøf, ketchup og bacon. Servér straks.