Brieost med syltede nødder og tørret frugt
(8 pers.)
Ingredienser
- 1 brie på ca. 400 g
- Syltet tilbehør:
- 100 g valnødder
- 75 g tørrede abrikoser
- 75 g tørrede tranebær
- 1½ dl sukker
- ½ dl vand
- 1½ dl flydende honning
- 2 tsk. revet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
- Kog valnødder, abrikoser skåret i kvarter og tranebær op i vand 3-4 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom dem herefter i et rent, skoldet glas.
- Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet. Kom honning og appelsinskal i.Kog det sammen et par min. Hæld lagen over valnødder, abrikoser og tranebær. Luk glassene til. Opbevar dem i køleskab. Det kan holde sig et par uger.
- Læg brieosten på et fad. Fordel noget af valnøddeblandingen over, og server resten til.