Buddha bowl
Denne skønne buddha bown smager fantastisk! De sorte ris er længe om at koge, men skal det gå hurtigt kan du vælge parboiled ris.
Næringsindhold
- Energi pr. person:473 Kcal
- Fedt:26 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:60 %
2 personer
Ingredienser
- 1 dl sorte ris
- 2 håndfulde ribbet grønkål
- Olivenolie
- Salt
- 3-4 gulerødder
- 3-4 tsk. harissa
- Lidt citronsaft
- Hummus:
- 180 g kogte kikærter
- ½-1 fed hvidløg
- 1 tsk. tahin
- 1 tsk. knust spidskommen
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. citronsaft
- 3-4 spsk. koldt vand
- Desuden:
- 1 spsk. yoghurt naturel, 1,5 %
- Citronbåde
Sådan gør du
- Kog risen mør efter anvisningen. Hak kålen groft. Steg den i olivenolie i et par minutter på en varm pande. Krydr med salt.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Steg dem stille og roligt i lidt olivenolie på den varme pande.
- Steg i 8-9 minutter. Krydr med salt, harissa og citronsaft.
- Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olie, citron og vand sammen.
- Smag til. Anret ris, kål, gulerødder, yoghurt og harissa i skåle med citronbåde til.