Buddha bowl

Buddha bowl

Denne skønne buddha bown smager fantastisk! De sorte ris er længe om at koge, men skal det gå hurtigt kan du vælge parboiled ris.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    473 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    60 %

2 personer

Ingredienser

  • 1 dl sorte ris
  • 2 håndfulde ribbet grønkål
  • Olivenolie
  • Salt
  • 3-4 gulerødder
  • 3-4 tsk. harissa
  • Lidt citronsaft
  • Hummus:
  • 180 g kogte kikærter
  • ½-1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tahin
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3-4 spsk. koldt vand
  • Desuden:
  • 1 spsk. yoghurt naturel, 1,5 %
  • Citronbåde

Sådan gør du

  1. Kog risen mør efter anvisningen. Hak kålen groft. Steg den i olivenolie i et par minutter på en varm pande. Krydr med salt.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Steg dem stille og roligt i lidt olivenolie på den varme pande.
  3. Steg i 8-9 minutter. Krydr med salt, harissa og citronsaft.
  4. Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olie, citron og vand sammen.
  5. Smag til. Anret ris, kål, gulerødder, yoghurt og harissa i skåle med citronbåde til.