Burger med halloumi og aubergine
En klassiker serveret med masser af ny smag.
Burger med halloumi og aubergine til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
- ¼ bdt. bredbladet persille
- 2 tsk tørret oregano
- salt, peber
- olie til stegning
- Tilbehør:
- ½ aubergine
- ½ squash
- 4 skiver halloumi
- 4 salatblade
- 2 store tomater, i skiver
- frisk mynte
- Mayo:
- 4 spsk let mayonnaise
- skal fra 1 økologisk citron
- 1 spsk citronsaft
- salt, peber
- 4 burgerboller
Sådan laver du sunde burgere med halloumi og aubergine
- 1. Rør kødet sammen med finthakket persille, oregano, salt og peber. Form farsen til 4 store bøffer, og steg dem på en pande i en smule olie, til de er gennemstegte.
- 2. Skær aubergine og squash ud i lange skiver, og grill eller steg dem på en pande/grill. Steg skiver af halloumi på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne og sprøde.
- 3. Rør mayonnaisen sammen med citronskal og -saft, og smag til med salt og peber. Saml burgerne ved at smøre mayonnaise på bollerne, læg derefter salatblade, skiver af tomat, frisk mynte, halloumi, grillet grønt og til sidst en bøf.
- Energi pr. person: 465 kcal, fedt 35%, protein 30%, kulhydrat 35%