Butterfly chicken med grillet grønt og basilikumcreme
Fyr op for grillen, og lad sæsonen for skønne middage på terrassen begynde. Her serverer vi butterfly chicken, der er kylling skåret over på midten, så brystet får den samme form som en sommerfugl og er hurtigere at tilberede på grillen. Servér kyllingen med tilbehør af grillet grønt og en lækker basilikumcreme.
Næringsindhold
- Energi pr. person:331 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:48 %
- Kulhydrat:22 %
2 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 kyllingebryster á 125 g
- 1 tsk olivenolie
- 1 fed knust hvidløg
- 2 spsk fintskåret basilikum
- salt og peber
- 1 spsk reven, økologisk citronskal
Basilikumcreme:
- 75 g ricotta
- 2 spsk basilikum
- 2 halverede rødløg
- 6 halverede blommetomater
- 2 hjertesalat skåret igennem på langs
Sådan gør du:
- Flæk kyllingebrystet igennem med en skarp kniv, så det stadig hænger sammen på midten. Det minder om faconen på en sommerfugl, deraf navnet på retten. Fold kødet ud, og bank det let fladt med bagsiden af hånden. Pensl kødet med olie, og gnid det ind i hvidløg, basilikum samt salt, peber og citron.
- Rør, og smag ricottaen til med basilikum, salt og peber. Pensl rødløg og tomater med lidt olie, og drys krydderier på.
- Begynd med at grille løgene, der skal have cirka 5-6 minutter, og fortsæt med tomater og salat, der kun skal have 2-3 minutter på hver side. Tiden afhænger af, hvor modne tomaterne er.
- Bland alle de grillede grøntsager med lidt salt, peber og frisk basilikum. Grill så kyllingekødet til sidst i cirka 3 minutter på hver side, og servér det med grillede grøntsager og basilikumcreme.