Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca

Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca

Fyld dine tacos med marineret og ovnstegt kød – så mørt, at det nærmest falder fra hinanden.

4

Ingredienser

  • Carnitas:
  • 500 g svinenakkesteg
  • 3 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 chipotle chili i adobo sauce (købes på dåse – se boks med god mexicansk madshopping)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber
  • 3 spsk olivenolie
  • saft af 2 appelsiner
  • Salsa Fresca:
  • 200 g tomater
  • ½ rødløg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ chili
  • 2 tsk agavesirup (kan erstattes med akaciehonning)
  • et drys salt
  • Tilbehør:
  • 1 rødløg
  • 1/3 kinaradise
  • ½ lime, saften herfra
  • syltede jalapenos
  • koriander
  • små tortillas af enten majs eller hvede, der skal lunes i ovnen.

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen op til 180 grader. Skær kødet i store tern på ca. 5 cm bredde, og kom dem i en skål sammen med koriander og spidskommen. Hak chilierne fint, knus hvidløget og kom begge sammen med kødet. Vend salt i, og kværn godt med sort peber over.
  2. Varm olien i en pande, og brun kødet godt på alle sider. Kom det over i en stegeso eller en gryde med låg, der kan gå i ovnen. Hæld appelsinsaft over, og steg kødet i ovnen i 2 timer. Vend det rundt et par gange undervejs – kødet skal være så mørt, at det falder fra hinanden. Når kødet er mørt, trevles det til små strimler med to gafler, lad det ligge i saften.
  3. Kom alle ingredienserne til salsa fresca i en blender, og blend til en lind salsa.
  4. Skær løg og kinaradise i tynde strimler, og vend med limejuice. Server kødet i de lune tortillas med radisesalat, salsa, jalapenos og koriander.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter