Cheesecake med bær

Cheesecake med bær

12 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Bund:
  • 200 g bastogne-kanelkager
  • eller kiks
  • 75 g smør
  • Fyld:
  • 500 g flødeost naturel
  • 200 g sukker
  • 1 usprøjtet lime eller citron
  • 4 æg
  • 500 g bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller brombær
  • Topping:
  • 1 stang vanilje
  • 1/4 l cremefraiche 18%
  • 3 spsk sukker

  1. Knus kagerne fint ogbland dem med smeltetsmør. Pres massen ud ibunden af en firkantetform foret med bagepapir(24-26 cm) cm og stilden koldt.Tænd ovnen på 225grader.
  2. Rør flødeostsammen med sukker ogfintrevet citrusskal. Røræggene i ét ad gangen –uden at piske luft i cremen.Vend rensede bæri cremen (jordbær skæresi halve eller kvarte)og hæld det over kiksebunden.
  3. Sæt formen iovnen 10 min. Skru nedtil 150 grader og bagkagen færdig 40-50 min.
  4. Flæk vaniljestangen ogskrab kornene ud. Rørcreme fraiche sammenmed sukker og vaniljeog bred det ud over denvarme kage.
  5. Lad kagenafkøle i formen og stilden i køleskab indtilservering. Skær kageni små firkanter med enskarp kniv. Dyp kniveni varmt vand før hvertsnit.