Chili con carne med friske bønner
Denne chili con carne er lavet med friske bønner - og det kan smages! Her får du opskriften på den lækre chili con carne.
Total:45 minutter
Ingredienser
- Lidt madolie
- 4 løg, skåret i tern
- 4 fed hvidløg, skåret i skiver
- 1 kg friske borlottibønner i bælg, ca. 200 g bælgede bønner
- 400 g hakket oksekød
- 1 svinekotelet skåret i tern
- 1 kg modne tomater
- 3 spsk brun farin
- salt
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk cayennepeber
- 1/2 dl kirsebæreddike
- 1 kg tomater, grofthakket
- 2 røde chilier, grofthakket
- 100 g grønne bønner, nippet og skåret i mindre stykker
- 100 g snitbønner, i fine strimler
- Fed creme fraiche.
Sådan laver du chili con carne:
- Start med at koge borlottibønnerne i vand i ca. 45 min. til de er møre. Hæld kogevandet fra.
- Varm olien op i en braiseringspande. Sauter løg, hvidløg og kød. Kom sukker, cayennepeber, salt og paprika ved samt de kogte borlottibønner og rør rundt. Tilsæt eddiken og lad den dampe væk.
- Tilsæt tomater og chili. Lad saucen simre i ca. 20 min.
- Kom de to slags grønne bønner i panden og lad dem koge med i 4-5 min. Servér med creme fraiche og et stykke brød.