Chili con carne med ærte-guacamole

Chili con carne med ærte-guacamole



Kalorier 456 kcal
Protein 37 g 31%
Kulhydrat 52 g 43%
Fedt 14 g 26%
Kostfibre 14 g

1 person

Ingredienser

  • 50 g løg (små tern)
  • 50 g rød peberfrugt (små tern)
  • 1-2 fed hvidløg (snittet)
  • 1 tsk olie (til stegning)
  • 85 g hakket oksekød (tatar)
  • ca. ½ dåse hakkede tomater
  • 3 tsk tomatkoncentrat
  • 1-2 tsk sambal oelek (chilipasta)
  • 2 tsk usødet kakao
  • 1 tsk instant-kaffe (kaffepulver)
  • 100 g kogte kidneybønner (dåse, uden væde)
  • salt og peber
  • Ærte-guacamole:
  • 75 g fine ærter (optøede, frost)
  • 25 g DDV-yoghurt (7%)
  • ½ tsk sød chilipulver
  • 1 lille tomat (uden kerner, tern)
  • saft af ¼ citron
  • lidt tabasco
  • salt og peber
  • evt. lidt hvidløg (presset)
  • syltede jalapenos (grønne chili)
  • evt. 30 g tortillabrød
  • persille eller koriander (hakket)

  1. Svits alle grønsagerne i olien,til de lige er blevet bløde. Tilsætkødet og svits, til det erdelt helt ud.
  2. Kom dåsetomaterog tomatkoncentrat i sammenmed chilipasta, kakao, kaffepulver,bønner, salt og peber.
  3. Lad chili con carnen simrei ca. 30 min. Tilsæt evt. lidtvand, hvis retten virker for tør.Smag til med salt og peber.
  4. Guacamole: Kom ærter og yoghurti en blender med chili ogblend, til det er helt glat. Vendtomattern i ærteblandingenog smag til med citronsaft,tabasco, salt og peber. Tilsætevt. hvidløg.
  5. Server chili con carnen medærte-guacamole, jalapenosog evt. tortillabrød. Pynt medpersille eller koriander.
  6. Find flere kalorielette opskrifter i Vægtkonsulenternes mange opskriftsbøger »