Chili con carne med ærte-guacamole
Kalorier 456 kcal
Protein 37 g 31%
Kulhydrat 52 g 43%
Fedt 14 g 26%
Kostfibre 14 g
1 person
Ingredienser
- 50 g løg (små tern)
- 50 g rød peberfrugt (små tern)
- 1-2 fed hvidløg (snittet)
- 1 tsk olie (til stegning)
- 85 g hakket oksekød (tatar)
- ca. ½ dåse hakkede tomater
- 3 tsk tomatkoncentrat
- 1-2 tsk sambal oelek (chilipasta)
- 2 tsk usødet kakao
- 1 tsk instant-kaffe (kaffepulver)
- 100 g kogte kidneybønner (dåse, uden væde)
- salt og peber
- Ærte-guacamole:
- 75 g fine ærter (optøede, frost)
- 25 g DDV-yoghurt (7%)
- ½ tsk sød chilipulver
- 1 lille tomat (uden kerner, tern)
- saft af ¼ citron
- lidt tabasco
- salt og peber
- evt. lidt hvidløg (presset)
- syltede jalapenos (grønne chili)
- evt. 30 g tortillabrød
- persille eller koriander (hakket)
- Svits alle grønsagerne i olien,til de lige er blevet bløde. Tilsætkødet og svits, til det erdelt helt ud.
- Kom dåsetomaterog tomatkoncentrat i sammenmed chilipasta, kakao, kaffepulver,bønner, salt og peber.
- Lad chili con carnen simrei ca. 30 min. Tilsæt evt. lidtvand, hvis retten virker for tør.Smag til med salt og peber.
- Guacamole: Kom ærter og yoghurti en blender med chili ogblend, til det er helt glat. Vendtomattern i ærteblandingenog smag til med citronsaft,tabasco, salt og peber. Tilsætevt. hvidløg.
- Server chili con carnen medærte-guacamole, jalapenosog evt. tortillabrød. Pynt medpersille eller koriander.
- Find flere kalorielette opskrifter i Vægtkonsulenternes mange opskriftsbøger »