Chilitrøfler
Ca. 40-50 stk.
½ l piskefløde
4 tørrede røde chilier
400 g blød nougat
200 g hvid chokolade
100 g blødt smør, helt usaltet.
Pynt:
Kakaopulver.
Bring fløden i kog med chilierne, og lad fløden trække i mindst 1 time, før den sis. Smag om den er stærk nok, ellers giver du den endnu et opkog og lader den trække endnu ½-1 time.
Hak nougat og chokolade sammen med en kniv. Si chilifløden, bring den i kog igen, og tilsæt nougat og chokolade. Lad blandingen smelte i fløden, rør den godt sammen, og hæld den i en skål. Massen skal afkøle til 40 grader – brug gerne et stegetermometer – hvorefter smørret røres i, brug evt. en stavblender.
Fyld trøffelmassen i en stor frysepose (8 l). Luk den, læg den i et fad, og lad trøffelmassen stivne i køleskabet. Når du vil lave trøfler, skæres massen i stykker, som trilles i kakaopulver.