Chokoladebrownie med karamelcrunch

Chokoladebrownie med karamelcrunch

Verdens bedste kombination: chokolade og karamel. Vi lover dig, at denne brownie er den ultimative kagenydelse, næsten ren konfekt.

Chokoladebrownie med karamelcrunch

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(16 stykker)

Chokoladebrownie:

100 g mørk chokolade

125 g smør

175 g brun farin

2 æg

100 g hvedemel

1 spsk. kakaopulver

Karamelcrunch:

150 g sukker

150 g smør

½ dl piskefløde

1 spsk. honning

3 spsk. hvedemel

150 g saltede blandede nødder, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Hak chokoladen, og kom den i en gryde sammen med smørret. Smelt blandingen ved svag varme, og tag gryden af varmen.

3. Kom brun farin, æg, hvedemel og kakaopulver i en skål, og rør sammen med den smeltede chokolade til en ensartet dej.

4. Fordel dejen i en form, ca. 20 x 20 cm, foret med bagepapir, og bag brownien i ca. 20 min.

5. Kom sukker, smør, fløde, honning og hvedemel i en gryde, og kog op under omrøring. Kog karamellen i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og vend nødderne i karamellen. 

6. Fordel karamellen over brownien. Bag kagen i ovnen i ca. 10 min. Afkøl kagen, før den skæres ud.