Chokoladekage med kokosis

Chokoladekage med kokosis

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/bagetid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 175 g mørk chokolade
  • 1 dl kogende vand
  • 175 g smør
  • 300 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 1½ dl mælk
  • 3 æggehvider
  • Kokosis:
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 dl kaffefløde
  • 6 æggeblommer
  • 150 g sukker

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Hak chokoladengroft og rør denud i kogende vand.Pisk smør, sukker ogvanilje cremet og piskæggeblommerne i én adgangen. Rør chokoladeni. Sigt melet sammenmed bagepulver ogsalt og vend det i dejenskiftevis med mælken.Pisk æggehviderne stiveog vend dem i.
  2. Fyld dejeni en springform (26cm) (evt. med indsats)smurt med smør ogdrysset med mel. Bagkagen ca. 45 min. – tjekmed en tandstikker, omden er gennembagt. Ladden stå i formen 10 min.Før en kniv rundt langskanten af formen, åbenden og vend kagen udpå en rist til afkøling.
  3. Bland kokosmælk ogfløde i en gryde og varmdet op, til det lige nårkogepunktet. Pisk æggeblommernesammenmed sukker i en skål ogpisk den varme kokosflødei. Hæld det tilbagei gryden og pisk overmiddelvarme, til crementykner – det skalikke koge. Hæld cremengennem en sigte over ien ren skål og lad denafkøle.
  4. Frys den koldecreme i en ismaskine ellerstil den i fryseren ogpisk den igennem hvert20. min., til den er frossen(ca. 3 timer).
  5. Skærisen i tern eller formden til kugler og lægdem i en skål i fryseren,så er det nemt at sættepå bordet, når I når tildesserten.