Chokoladekage med marengs
Uhm – en blød og lækker chokoladekage med sprød marengs på toppen. Kagen kan serveres til dessert eller på kaffebordet.
8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- 300 g mørk chokolade
- 150 g smør (blødt)
- 85 g lyst rørsukker (1 dl)
- 6 æg (str. mellem)
- 1 1⁄2 tsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk bagepulver
- evt. 1 spsk rom
- Marengs:
- 50 g nøddekerner
- 75 g mørk chokolade
- 3 æggehvider
- 85 g sukker (1 dl)
- 1 spsk majsstivelse/maizena
- Smelt chokoladen over vandbad eller imikroovnen 1 1⁄2 minutved fuld effekt. Rørsmør og rørsukkergodt sammen. Delæggene i blommer oghvider. Rør æggeblommernei – én ad gangen.
- Rør den smeltedechokolade i og tilsætvaniljesukker, bagepulverog evt. rom.Pisk æggehvidernestive. Rør først 1⁄3 afhviderne i, vend derefterresten af de stiftpiskedeæggehvideri.
- Smør en springform(ca. 22 cm i diam. )godt. Sæt kagen i ovnenved 175 grader ogbag den i 20-25 min.Hak imens nødder ogchokolade.
- Pisk æggehvidernestive og pisk dereftersukkeret i lidt adgangen. Bland majsstivelsemed nødderog hakket chokolade.Vend halvdelen i marengsmassen.Fordélmarengsmassen overkagen, når den harbagt i ca. 20 min. –den skal have en fastoverflade. Drys restenaf nødde-chokolademassenover og bagkagen færdig. Denskal have yderligereca. 25 min.
- Når kagen har køletlidt af, falderden sammen imidten. Lad kagenblive heltkold, før ringenomkringspringformenfjernes. Kagen kansagtens holde sig frisket pardage.