Chokoladetærte med pistacie-pralineknas
Helt sikkert en luksus dessert – og så helt uden sukker. Opskriften kræver, at du har god tid, men resultatet er det hele værd. Meget lækker til en god middag eller en særlig lejlighed.
12 stk.
Ingredienser
- Tærtebund:
- 50 g mandelmel
- 50 g hvid hvedemel
- 30 g Suvida flordrys
- 15 g kakaopulver
- 50 g smør
- 2 æggeblommer
- Pistacieknas:
- 50 g Suvida Sukkererstatning
- 80 g grønne usaltede pistacienødder
- Pralinéfyld:
- 90 ml fløde
- 100 g Cavalier sukkerfri mælkechokolade, steviasødet
- Pistacieknas, se opskrift ovenfor
- Chokoladetop:
- 90 ml fløde
- 100 g mørk chokolade min 70 %
- Pynt:
- Friske hindbær 1-2 bakker
- Hakkede pistacienødder
Sådan gør du:
- Tærtebund: Bland mandelmel, hvid hvede mel, Suvida flordrys og kakaopulver i en skål. Smuldr smør i dejen, og saml den med æggeblommer. Rul dejen til en kugle, og sæt den i køleskabet en time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en tærteforme (20 cm i diameter) med den. Fjern overflødig dej fra formenes kanter med fingerspidserne. Prik bunden med en gaffel. Læg stanniol over dejen. Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter med stanniol, og dernæst 5-10 min uden. Afkøl bunden helt.
- Pistacieknas:Fordel pistacienødder på et skærebræt med bagepapir. Smelt Suvida Sukkererstatning på en pande, og hæld det over nødderne. Lad det afkøle helt, og hak det fint.
- Pralinéfyld: Hak chokolade fint, og kom den i en skål. Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, til chokoladen er opløst. Rør pistaciepraliné i, og fyld massen på den bagte tærteform. Chokoladetop: Hak chokolade fint, og kom den i en skål.
- Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, til chokoladen er opløst. Fyld chokoladen oven på pistaciepralinéfyldet, og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den sætte sig i et par timer eller stil den i fryseren så sætter den sig hurtigt. Pynt med hakkede pistacienødder og friske hindbær.