Citronfrikadeller

Lækre citronfrikadeller med broccoli & pasta

Citronfrikadeller er friskt, lækkert og smager af sommerferie. Server de skønne deller med broccoli & pasta - det er nem og lækker hverdagsmad, som hele familien kan li'...

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 12 min.
  • 500 g hakket kyllinge-, kalkun- eller svinekød
  • 4 spsk rasp
  • 1 usprøjtet citron
  • persille og timian
  • 4 spsk friskrevet parmesanost
  • salt og peber
  • 6 spsk hvedemel
  • 2 spsk olivenolie/smør
  • 300 g tørret pasta
  • 800 g broccoli
  • 150 g flødeost naturel

  1. Ælt kød sammen med rasp, 1 tsk fintrevet citronskal, 1-2 spsk citronsaft, hakket persille, timian og parmesanost.
  2. Krydr med salt og peber, form farsen til kugler og vend i mel. Brun dem på en pande med olie/smør. Skru ned og lad dem stege ca. 8 min.
  3. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  4. Del broccoli i buketter og snit stilkene fint. Vend dem i pastaen de sidste 3-4 min. af kogetiden.
  5. Hæld pasta/broccoli i en sigte og smelt flødeosten i den varme gryde. Vend pasta/broccoli i gryden og smag til med salt og peber. Servér med frikadeller og evt. parmesanost.