citronmånen

Comeback til citronmånen

Hvad var der egentlig galt med den? Den smager jo forrygende.

12 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g fint rørsukker
  • revet skal af 1 ubehandlet citron
  • 75 g reven marcipan fra Isis uden tilsat sukker
  • korn af en fed vaniljestang
  • 2 store æg
  • ¼ dl citronsaft
  • ¾ dl mælk
  • 175 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • Citronglasur:
  • 100 g sigtet flormelis
  • 3-4 spsk citronsaft
  • 125 g blåbær

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker, citronskal, marcipan og vaniljekorn tykt. Pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt citronsaft samt mælk. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
  2. Kom dejen i en smurt springform 22 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden.
  3. Bag citronmånen i ovnen ved 175° varmluft i 35 minutter. Afkøl citronmånen let på en bagerist. Rør glasuren sammen og hæld den over kagen, mens den endnu er varm. Lad kagen afkøle, skær den i stykker og server med blåbær.
  4. Tip! Citronmånen kan også laves med appelsin eller lime.
  5. Energi pr. stk.: 270 kcal