Crudité af rødder med mynte og peanuts

Crudité af rødder med mynte og peanuts

En salat med rå rødder er en perfekt efterårssalat. Server den til lammekoteletter, kylling eller en god steak.

4-6 personer

Ingredienser

  • 1 rødbede
  • 1 pastinak
  • 3 gulerødder
  • 1 radicchiosalat
  • 4 spsk æblejuice
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • evt. et nip tørret chili, knust
  • ½ bundt marokkansk mynte
  • 1 dl peanuts eller ristede cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Skræl rødderne, og skær dem i stri mler eller tynde skiver for eksempel på en mandolin.
  2. Skær radicchiosalat i grove strimler.
  3. Rør æblejuice med æbleeddike, olivenolie, salt og evt. lidt tørret knust chili.
  4. Bland rødderne med dressingen, og krydr med ekstra salt og peber. Vend rødderne med radicchio og friske mynteblade.
  5. Anret salaten i en skål eller på et fad, og drys med peanuts eller ristede cashewnødder.