Crudité af rødder med mynte og peanuts
En salat med rå rødder er en perfekt efterårssalat. Server den til lammekoteletter, kylling eller en god steak.
4-6 personer
Ingredienser
- 1 rødbede
- 1 pastinak
- 3 gulerødder
- 1 radicchiosalat
- 4 spsk æblejuice
- 2-3 spsk æbleeddike
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- evt. et nip tørret chili, knust
- ½ bundt marokkansk mynte
- 1 dl peanuts eller ristede cashewnødder
Sådan gør du:
- Skræl rødderne, og skær dem i stri mler eller tynde skiver for eksempel på en mandolin.
- Skær radicchiosalat i grove strimler.
- Rør æblejuice med æbleeddike, olivenolie, salt og evt. lidt tørret knust chili.
- Bland rødderne med dressingen, og krydr med ekstra salt og peber. Vend rødderne med radicchio og friske mynteblade.
- Anret salaten i en skål eller på et fad, og drys med peanuts eller ristede cashewnødder.