Cupcake med kokos og citron
11 cupcakes med kokos og citron
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1½ økologisk citron, revet skal og saften heraf
- 3 æg
- 200 g fint rørsukker
- kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 100 g smør, smeltet
- 1 dl mælk
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g kokosmel
- Glasur
- 150 g flødeost naturel
- 150 g flormelis
- ½ tsk citronskal, revet
- ½-1 dl sød og tørret ananas fx fra Urtekram. Ellers brug anden frugt som eksempelvis tørret mango eller små stykker frisk ananas
- 2 spsk kokosmel, ristet gyldent på en tør pande
- 1-2 kviste mynte, bladene heraf.
Sådan gør du
- Riv skallen af citronen, og pres saften. Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen til det bliver luftigt – brug en elpisker. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og sigt og vend melblandingen heri, og rør afslutningsvis kokosmel, citronskal og citronsaft i dejen.
- Sæt cupcake-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen max 2/3 dele op i papirformen. Bag dine cupcakes 15-17 min ved 185 grader og afkøl kagerne.
- Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronskal. Kom glasuren i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt dine cupcakes med glasuren, og pynt dem med tørret ananas, et drys ristet kokos og frisk mynte.
- Nøgleord i denne opskrift: Cupcake, cupcakes, kokos, citron, opskrift, muffin.