Cupcake opskrift med kokos

Cupcake med kokos og citron

11 cupcakes med kokos og citron

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1½ økologisk citron, revet skal og saften heraf
  • 3 æg
  • 200 g fint rørsukker
  • kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g kokosmel
  • Glasur
  • 150 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • ½ tsk citronskal, revet
  • ½-1 dl sød og tørret ananas fx fra Urtekram. Ellers brug anden frugt som eksempelvis tørret mango eller små stykker frisk ananas
  • 2 spsk kokosmel, ristet gyldent på en tør pande
  • 1-2 kviste mynte, bladene heraf.

Sådan gør du

  1. Riv skallen af citronen, og pres saften. Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen til det bliver luftigt – brug en elpisker. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og sigt og vend melblandingen heri, og rør afslutningsvis kokosmel, citronskal og citronsaft i dejen.
  2. Sæt cupcake-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen max 2/3 dele op i papirformen. Bag dine cupcakes 15-17 min ved 185 grader og afkøl kagerne.
  3. Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronskal. Kom glasuren i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt dine cupcakes med glasuren, og pynt dem med tørret ananas, et drys ristet kokos og frisk mynte.
  4. Nøgleord i denne opskrift: Cupcake, cupcakes, kokos, citron, opskrift, muffin.