Cupcakes med kaffe, valnødder og chokolade
Himlen i en kop. Sådan smager disse lækre cupcakes med valnødder og chokolade. De lækre muffins har mokkaglasur på toppen.
10 cupcakes med kaffe, valnødder & chokolade
Ingredienser
- 10-12 cupcakes eller 26-28 mini cupcakes
- 3 æg
- 100 g fint rørsukker
- 100 g lys muscovadosukker
- kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 100 g smør, smeltet
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1½ - 2 spsk stærk kaffe
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g valnødder, groft hakket
- 75 g mørk chokolade, groft hakket
- Glasur
- ca 200 g flormelis
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 1 spsk stærk kaffe
- valnødder til pynt.
Sådan bager du cupcakes med kaffe, valnødder & chokolade
- Pisk æg, rørsukker, muscovadosukker og vaniljekorn sammen til det bliver luftigt – brug en elpisker. Rør smeltet smør, cremefraiche og kaffe heri. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det i, og rør dejen godt igennem. Vend til sidst de hakkede valnødder og den mørk chokolade i dejen.
- Sæt cupcake-papirformene i en muffinform-ramme af metal, og fyld dejen max 2/3 dele op. Bag dine cupcakes 15-17 min ved 185 grader, og afkøl kagerne.
- Pisk flormelis sammen med æggehviden, indtil det bliver tykt og sejt i konsistensen – tilsæt kaffe og evt. lidt ekstra flormelis, hvis glasuren ikke er smørbar og fast nok. Smør glasuren ud på toppen af dine cupcakes og pynt med valnødder.
- Husk at tjekke med en strikkepind, om dine cupcakes er gennembagte. Antal minutter varierer fra ovn til ovn. Bagetiden er minimum 15 min og max 20 min. Det gælder for en normal størrelse cupcakes, så hvis du vælger at bage mini-cupcakes, så er bagetiden 10-12 min.)