Cupcake opskrift med ribs

Cupcakes med ribs, brombær, hindbær, blåbær og orange-topping

10 cupcakes

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g skovbær blanding af brombær, ribs, hindbær og blåbær (Du kan nøjes med 200 g hindbær eller 200 g blåbær. Brug gerne frosne, optøede bær)
  • Orange-topping
  • 150 g flødeost naturel eller mascarpone
  • 150 g flormelis
  • ½ tsk appelsinskal, revet
  • 100 g friske blåbær til pynt
  • lidt ekstra revet appelsinskal til pynt

Sådan gør du

  1. Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det luftigt med en elpisker. Slå æggene ud i en skål, og rør dem i dejen et ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver sammen i en skål, og sigt og vend det i dejen. Vend afslutningsvis bærrene i dejen.
  2. Sæt cupcake-papirforme i en muffinform af metal til 12 stk, og fyld dejen max 2/3 dele op. Bag dine cupcakes 18-20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.
  3. Rør flødeost sammen med flormelis og lidt appelsinskal. Smør glasuren på dine cupcakes og pynt med lidt revet appelsinskal og friske blåbær.