Opskrift på cupcakes uden sukker

Cupcakes uden sukker

Brug sødemiddel i stedet for sukker, og undgå cupcakes med indbygget sukkerchok.

3 cupcakes

Ingredienser

  • 1 æggeblomme
  • 25 g DDV yoghurt
  • 15 g olie (smagsløs)
  • lidt reven citronskal (økologisk)
  • citronsaft
  • 45 g mel
  • lidt vaniljekorn
  • et nip kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æggehvide (pasteuriseret)
  • 25 g Multisød
  • 100 g bær eller frisk frugt
  • mynte.

Sådan laver du cupcakes:

  1. Pisk æggeblomme, yoghurt, olie, reven citronskal og citronsaft sammen.
  2. Bland mel, vaniljekorn, kardemomme og bagepulver sammen. Vend melblandingen sammen med æggeblandingen.
  3. Fordel dejen i muffinsforme. Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 20 minutter.
  4. Lad kagerne køle helt af.
  5. Pisk æggehviden helt stiv med Multisød og kom den i en lille frysepose. Klip et lille hjørne i den ene ende af posen og sprøjt massen ud på kagerne. '
  6. Pynt kagerne med frugt og mynte.