Dalarhvedebrød
Ingredienser
- 2 brød:
- 4 dl koldt vand
- ½ dl surdej
- 10 g gær
- 400 g hvedemel
- 140 g dalarhvedemel
- 15 g salt
- lidt olie
Sådan gør du
- Dag 1: Rør vand, surdej og gær sammen. Tilsæt hvedemel, dalarhvedemel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
- Dag 2: Vend dejen ud på et bord drysset med dalarhvedemel. Hak eller skær den over til 2 aflange brød.
- Drys 2 aflange hævekurve med dalarhvedemel, og læg brødene i. Lad dem hæve i ca. ½ time ved stuetemperatur. Vend forsigtigt brødene ud af hævekurvene og over på en forvarmet bagesten (eller en forvarmet bageplade med bagepapir).
- Bag brødene ved 230 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip