Edamamehummus
Jeg bruger denne ”hummus” som pålæg på knækbrød eller ristet rugbrød. Men den fungerer også godt som topping på et sprødt salatblad dryppet med lidt lime.
4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- 50 g cashewnødder, udblødte
- 200 g bælgede edamamebønner
- 2 avocadoer
- ½ fed hvidløg
- 1 håndfuld koriander
- 2-3 lime, saften heraf (ca.½ dl)
- salt
Sådan gør du
- Blend cashewnødder, edamamebønner, avocado, hvidløg, koriander og lidt af limesaften i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med lime og salt.
- Server straks, eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.
- Tip: Edamamebønner er friske sojabønner, som fås fra frost i velassorterede supermarkeder. Cashewnødderne sættes i blød i koldt vand i 2-24 timer i køleskab. Dræn vandet fra inden brug.