Opskrift på edamamehummus

Edamamehummus

Jeg bruger denne ”hummus” som pålæg på knækbrød eller ristet rugbrød. Men den fungerer også godt som topping på et sprødt salatblad dryppet med lidt lime.

4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • 50 g cashewnødder, udblødte
  • 200 g bælgede ­edamamebønner
  • 2 avocadoer
  • ½ fed hvidløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 2-3 lime, saften heraf (ca.½ dl)
  • salt

Sådan gør du

  1. Blend ­cashewnødder, edamamebønner, ­avocado, hvidløg, ­koriander og lidt af limesaften i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med lime og salt.
  2. Server straks, eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.
  3. Tip: Edamamebønner er friske sojabønner, som fås fra frost i velassorterede supermarkeder. Cashewnødderne sættes i blød i koldt vand i 2-24 timer i køleskab. Dræn vandet fra inden brug.