Fabelagtig fiskepie
Fiskepie - skøn ret til en kølig hverdagsaften. Smager skønt med et godt brød og evt. en salat til.
Fiskepie
Tid: 25 min. plus bagetid
(4 pers.)
1 løg skåret i tynde ringe
1 spsk. smør
1 dl hvidvin
200 g cremefraiche
½ spsk. friskrevet citronskal
salt og peber
ca. ½ tsk. friskrevet muskatnød
2 spsk. frisk grofthakket dild
500 g fisk – f.eks. lange, mørk- eller lyssej
200 g frisk spinat
3 butterdejsplader, optøet
1 sammenpisket æg
et godt brød til servering
1. Steg løgene gyldne i smør. Kom vin og cremefraiche ved. Varm igennem, og tilsæt citronskal, salt, peber, muskat og dild. Sluk for blusset.
2. Kom et par spsk. af saucen i bunden af en stor ovnfast skål (eller 4 mindre, hvis du vil portionsanrette). Læg derefter spinat og fisk på, fortsæt lagvis og fyld op med sauce.
3. Rul butterdejen ud, så den kan danne et låg. Læg dejen på skålen, og pensl med sammenpisket æg.
4. Bag i en varm ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter, eller til butterdejen er hævet og gylden. Server med brød til.
TIP
Dekorer evt. låget med en lille fisk af butterdej.
► SE OGSÅ: Paneret fisk med ‘mushy peas’
► SE OGSÅ: Sesampaneret fiskefilet med sauce tatar