Fish-tacos med ananas og pico de gallo

Fish-tacos med ananas og pico de gallo

Pico de gallo er mexicanernes bud på en frisk tomatsalat – her sammen med knasende tacoer fulde af sprødstegt fisk.

4

Ingredienser

  • 225 g hvid fisk, uden skind og ben
  • 1 dl majsgryn
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk fint salt
  • ½ l fritureolie
  • ¼ ananas uden stok
  • 1 bakke feldsalat eller anden grøn salat
  • 1 lille bundt koriander
  • 2 lime
  • små tortillas af enten majs eller hvede
  • Pico de gallo:
  • 2 tomater
  • ½ rødløg
  • 2 spsk hakket syltet jalapeno
  • saft af ½ lime
  • salt

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i mindre stykker. Bland majsgryn med cayennepeber og salt i en dyb tallerken. Vend fisken i majsgrynene, og læg til side på en tallerken.
  2. Varm olien i en gryde, og dybsteg fisken 2-3 minutter – ad flere omgange. Vend fisken undervejs, tag den op med en hulske og lad den dryppe af på køkkenrulle. Husk at have et låg klar til at lægge over, hvis olien pludseligt tænder ild. Skær ananas i tynde skiver, og rens og tør salat og koriander.
  3. Til pico de gallo; skær tomater og rødløg i meget fine tern, og vend med jalapeno. Smag til med lidt limejuice og salt.
  4. Lun tortillaerne efter pakkens anvisning, og fyld dem med salat, ananas og sprød fisk. Top med pico de gallo og koriander, og server gerne med skiver af frisk lime.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Bonusinfo:

De sprøde tacos, vi kender herhjemme, er faktisk en amerikansk opfindelse. I Mexico er en taco en lille, blød pandekage af enten hvede- eller majsmel.