Fransk pæretærte
Nem og lækker fransk pæretærte med mørdejsbund - tærten med smag af de skønne pærer sammen med mandlerne er vidunderlig. Rigtig god med en klat vaniljeis til.
Total:45 minutter
Ingredienser
- En stor tærteform på 28 cm i diameter
- Mørdej:
- 125 g smør
- 90 g sukker
- 1 æggeblomme
- 225 g mel
- ½ tsk vaniljesukker.
- Fyld:
- 4 modne pærer uden skræl
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 125 g mandler, malet til mel.
- 50 g flækkede, smuttede mandler
- Pynt:
- flormelis.
Sådan laver du fransk pæretærte:
- 1. Rør ingredienserne til mørdejen sammen – gerne i en foodprocessor. Pak dejen i film, og læg nu i køleskabet mindst en time.
- 2. Beklæd tærteformen med bagepapir, rul dejen ud, og kom den i formen. Stil formen i køleskabet, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
- Imens laves fyldet:
- 3. Skræl, og del pærerne i kvarte, og fjern kernehuseT. Pisk sukker og smør hvidt, og kom æggene i et ad gangen. Tilsæt de malede mandler.
- 4. Bag tærtebunden i ovnen i 10 min på 180 grader. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle. Fordel nu pærerne i bunden, hæld fyldet over og drys til sidst mandlerne over.
- 5. Bag tærten ved 180 grader i 30-40 min. Lad tærten afkøle og pynt med flormelis.
- Server med en klat vaniljeis til.