Fuldkornspandekager
Skønne pandekager med grillet fersken
12-14 stk
Ingredienser
- Pandekager:
- 200 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 4 spsk bagepulver
- 1 spsk salt
- 6 spsk neutral olie
- 3 dl mælk
- 1 1⁄2 dl skyr
- 2 æg
- Hyld og grillet fersken: Til 4 personer
- 2 ferskener
- 4 dl hyldeblomstsaft
- 2 lime, saft
- lidt vaniljekorn
- meget lidt sort peber
- 1 portion pandekager (se ovenover)
- 8 spsk god, håndlavet brombær- eller stikkelsbærmarmelade
Sådan gør du:
- Pandekager:
- Bland alle de tørre ting sammen i en skål. Bland herefter alle de våde ting sammen i en anden skål. Pisk det hele godt sammen i den største skål.
- Steg pandekagerne i lidt smør på begge sider på en lille pande direkte på grillristen eller over bål.
- Spis pandekagerne, som du bedst kan lide dem, eller gå videre til næste opskrift.
- Hyld og grillet fersken:
- Grill ferskenerne på alle sider på grillen, og skær dem i både.
- Bland hyldeblomst, limesaft, vanilje og sort peber, og fordel det i bunden af fire tallerkener. Læg 2 pandekager i hver tallerken, og fyld marmelade ind imellem lagene.
- Anret ferskenbådene på tallerkenerne, og drys lidt vaniljekorn over inden servering.
- Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.