Fyldig suppe på vinterens grøntsager
God, mættende og uden kød.
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
- 3 spsk olivenolie
- 2 store løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 2 store eller 3 mellemstore gulerødder
- 2 store rødbeder
- ½ knoldselleri
- 2 pastinakker
- 1 dåse hakkede tomater
- frisk timian
- 2 laurbærblade
- 1- 1 ½ ltr grøntsagsfond
- salt og peber
- olivenolie
- evt lidt parmesan i flager til servering.
Sådan gør du:
- Rens og skyl alle rodfrugterne, og skær dem i store tern. Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg i 3-4 min til løgene er bløde og let transparente.
- Tilsæt de resterende grøntsager og lad dem svitse med et par min. Tilsæt nu resten af ingredienserne, og lad suppen småkoge under låg i en times tid, indtil grøntsagerne er møre og suppen er tyknet let i konsistensen.
- Smag suppen til med salt og servér den varm med et generøst dryp god olivenolie og evt parmesan.
- Prøv også sort bønnegryde med lufttørret bacon og bladselleri
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/