Galetter med mandelremonce

Galetter med mandelremonce

Disse skønne galetter med frugt smager himmelsk. Husk at de helst skal spises med det samme, da butterdejen ellers bliver blød og kedelig.

4 små tærter

Ingredienser

  • 1 rulle færdig butterdej
  • 150 g sukker + ekstra til drys
  • 150 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • frugt, f.eks. æbler, pærer, ferskner eller abrikoser

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Udstik butterdejen med en rund tallerken, så du har fire bunde, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Riv marcipanen ned i det bløde smør, tilsæt sukkeret og rør remoncen blød og cremet. Spred et tyndt lag ud over hver af tærterne, men efterlad en halv cm fri langs kanten.
  4. Skær frugten i tynde både, og læg dem fint ovenpå butterdejen. Her har vi brugt abrikos.
  5. Drys med sukker, og bag tærterne sprøde og gyldne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Du kan også lave tærterne i forvejen, stille dem tildækket og køligt natten over, og så bage dem lige inden, de skal spises. Server med flødeskum eller en kugle vaniljeis.