Geniale grovboller: Rugbrødsboller
Lækre bløde rugbrødsboller med masser af gode frø og kerner.
14 stk. rugbrødsboller
Total:30 minutter
Ingredienser
- Surdej:
- 100 g groft rugmel
- 3 dl lunkent vand
- Dej:
- 1 dl kærnemælk
- 2 dl mørk øl
- 2 dl surdej
- 1 spsk. maltsirup
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. kakaopulver
- 75 g skårne rugkerner
- 75 g hørfrø
- 25 g solsikkekerner
- 50 g chiafrø
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 150 g rugmel
Sådan bager du rugbrødsboller
- Rør vand og mel sammen, og lad det stå tildækket på køkkenbordet 3-4 dage.
- Rør kærnemælk med øl, surdej og sirup. Tilsæt salt, kakaopulver, kerner, frø og fuldkornsmel. Rør dejen godt – helst på en røremaskine, og tilsæt gradvist rugmel.
- Fordel dejen i muffinforme, og stil på køl til næste dag.
- Tag formen ud, og lad den stå på bordet ca. 1 time, inden bollerne bages ved 180 gr. i ca. 30 min.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder