Granmarineret kylling med ovnbagte kartofler og tyttebær
Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Trækketid: 6-8 timer
- Stegetid: 35 min.
- 1 stor kylling (1500 g)
- 1 spsk. friske grannåle (se tips)
- (eller 1 tsk. gransalt − se opskrift)
- 1 appelsin (øko)
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt (udelades ved brug af gransalt)
- friskkværnet peber
- Tyttebær:
- 250 g friske tyttebær (eller frosne)
- 75 g sukker
- Kartofler:
- 1 kg kartofler (mellemstore)
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Grøntsager:
- 500 g rosenkål, grønne bønner, broccoli eller spinat
- Del kyllingen i 2 bryster og 2 lår, og del dem i halve, så der bliver 8 stykker i alt.
- Hak grannålene meget fint med en kniv, og bland dem med fintrevet appelsinskal, finthakket hvidløg, olie, salt og peber.
- Vend kyllingestykkerne grundigt med blandingen i et fad eller i en stor frysepose, og læg dem i køleskabet i 6-8 timer.
- Skyl og tør tyttebærrene, og vend dem grundigt med sukker i en skål. Lad dem trække ved stuetemperatur i 1-3 timer, og vend rundt i dem et par gange undervejs.
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve eller kvarter. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.
- Sæt kartofler og kylling i ovnen i 15 min. Vend kartofler og kyllingestykker, og bag dem færdige i ca. 20 min.
- Drys evt. kyllingestykkerne med lidt gransalt, og servér med kartofler, tyttebær og smørdampede grøntsager.