Granolaknas med frugt
Lækker morgenknas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt
Ingredienser
- 1½ dl mandler
- 6 dl grove havreflager
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- citronskal
- salt
- 120 g moden banan
- 4 stk friske dadler (eller iblødsatte tørre)
- 4 spsk kokosolie
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
- Hak mandlerne groft og bland dem i en skål med flager, kerner, fintrevet skal af en citron og to knivspidse salt. Blend banan, dadler, kokosolie og citronsaft med en stavblender og fordel det godt i de tørre ingredienser, det er nemmest at gøre med fingrene.
- Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200°. Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag yderligere 5-10 minutter. Lad granolaen køle af og opbevar den i et tæt glas.
- Tip! Brug granolaen som knas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt etc.
- Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood