Medaljer med citrus: Green star-medaljer
Skønne hjemmelavede flødeskumskager med et pift af citrus - i disse medaljer tilsættes cremen citronskal og der drysses hakkede pistacienødder på toppen.
16 stk.
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- Grundcreme:
- 2½ dl mælk
- 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- 1 stang vanilje
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- Samt
- 2½ dl piskefløde
- Green star-medaljer:
- 1 portion mørdej
- 1 portion grundcreme
- 1 spsk. citronsaft
- 2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
- grøn levnedsmiddelfarve
- evt. hakkede pistacienødder, usaltede, uden skal og hinder
- Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik 32 stjerner.
- Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
- Green star-medaljer: Rør citronsaft og citronskal i cremen. Rør glasuren sammen.
- Smør den på halvdelen af kagerne. Drys evt. med pistacienødder.
- Fordel creme imellem kagerne to og to.
PRØV OGSÅ:Strawberrydream-medaljer