Grillede gulerødder med myntegremolata
Disse grillede gulerødder er det lækreste tilbehør til påskemiddagen, og passer perfekt til et stykke lam!
6 personer
Ingredienser
- 1 bundt gulerødder med to
- 1 bundt mynte
- 2-3 gulerodstoppe
- 1 usprøjtet citron
- 2 fed hvidløg
- 100 g feta
- 6 spsk. god olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skræl gulerødder, skær toppen af, så der stadig sidder lidt grønt på guleroden, og gril gulerødderne i 3-4 min. på hver side, til de får sorte mærker.
- Skær gulerødderne i kvarte på langs. Læg gulerødder på et fad.
- Skyl gulerodstoppene grundigt fri for jord. Hak mynte og gulerodstoppe fint. Skyl og riv skallen fra citronen. Pil og hak hvidløgsfed fint. Bland hakket grønt med citronskal og hvidløg.
- Drys myntegremolata over de grillede gulerødder. Smuldr feta over. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.