Grillet fisk med agurkesalsa
Grillet fisk og enkel salat. Nemmere og bedre bliver det ikke.
Ingredienser
- 1 kg fisk, f.eks. rødfisk eller torsk med skind
- salt, peber og olivenolie
- 1 agurk
- ½ grøn chili efter smag og behag
- ½ citron
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk sukker
- ¼ - ½ tsk salt
- 1-2 bundter radiser
- 2 hjertesalat
- 2-3 forårsløg
- 1 bakke ærtespirer
- Tilbehør: brød.
Sådan laver du grillet fisk med agurkesalsa:
- Rids skindet på fisken med en skarp kniv, og tjek fisken for evt. fiskeben. Skær fisken i portionsstykker. Krydr fisken med lidt salt, peber og lidt olivenolie.
- Skær agurken i små tern. Halvér den grønne chili, fjern kernerne, og hak chilien fint. Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland agurk med grøn chili, citronskal, citronsaft, lidt æbleeddike, sukker og salt.
- Nip top og bund af radiserne, og skær dem halve eller kvarter. Skær forårsløgene i tynde skiver på skrå. Snit hjertesalaten groft.
- Grill fisken 3-4 minutter på hver side, (eller pandesteg fiskestykkerne, hvis du ikke har mulighed for at tænde op i grillen).
- Kom hjertesalat på et fad, og fordel lidt agurkesalsa over. Læg grillet fisk på sammen med radiser, og drys med ærtespirer. Servér brød til, og kom resten af agurkesalsaen i en skål ved siden af.
PRØV OGSÅ: Salat med nye kartofler