Grillet tun med fennikel og wasabi-ærtedip

Grillet tun med fennikel og wasabi-ærtedip

Sommer er lig med grill! Smid et par tunbøffer på grillen og servér med fennikel og wasabi-ærtedip - sund og lækker sommermad.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    319 Kcal
  • Fedt:
    22 %
  • Protein:
    57 %
  • Kulhydrat:
    21 %

2 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 2 tunbøffer á 125 g
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 flækkede fennikel
  • 2 flækkede, udkernede, røde peberfrugter
  • olie til pensling
  • lidt ærtespirer
  • eventuelt lidt mynte

Ærtedip med wasabi

  • 1 dl ærter
  • ½ dl skyr naturel
  • wasabi efter smag
  • 2 lime

Sådan gør du:

  1. Pensl tunbøfferne med olie, og drys salt, peber og eventuelt paprika på.
  2. Pensl grøntsagerne med lidt olie, drys salt og peber på, og grill dem i 4-5 minutter. Vend dem jævnligt. Bland de grillede grøntsager med friske ærtespirer og eventuelt mynte.
  3. Grill tunbøfferne 1-2 minutter på hver side – de skal være rosa-røde indeni. Griller du dem for længe, bliver de tørre og kedelige.
  4. Blend ærter og skyr, smag til med salt, peber og wasabi efter behag. Servér tunbøfferne med de grillede grøntsager, ærtedip samt lime.

Tip:

Vent med at lægge noget på grillen, før kul eller briketter er glødende varme. Det giver det bedste grillresultat.