Opskrift på grønkålssalat med pære og valnødder

Grønkålssalat med pære og valnødder

Et sundt indslag til julebordet. Grønkålssalat med pærer og valnødder.

5

Ingredienser

  • 80 g ribbet grønkål
  • 2 modne pærer
  • 25 g valnøddekerner
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du grønkålssalat

  1. Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte.
  2. Snit grønkålen helt fint, evt. med en gam­meldags vuggehakker, og kom den i en skål.
  3. Befri pærerne for kernehus, skær dem i helt fine både, og kom dem ned i skålen til grønkålen.
  4. Vend grønkål og pærer med eddike, groft­hakkede valnødder, olie, salt og peber, og smag til, så balancen er helt rigtig.
  5. Anret salaten i en skål, og server med det samme. Grønkålssalaten er dejligt tilbehør til mange af decembers fede spiser; brug den f.eks. som et friskt alternativ, hvor du ellers ville have serveret grønlangkål eller varm rødkål.
  6. Se også opskrift på Grønkål med sort quinoa og solsikkekerner.
  7. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
  8. Nøgleord til denne opskrift: salat, grønkål, grønkålssalat, pære, valnødder, opskrift.

Madredaktørens note

Pærerne bliver hurtigt brune, hvis du ikke serverer salaten lige med det samme.

Tip:

Du kan udskifte pærerne med æbler, appelsiner eller granatæblekerner, alt efter hvad du har lyst til, og hvad grønkålssalaten skal serveres til, ligesom du kan udskifte valnødderne med hakkede hasselnødder. Kombinationen af kål, frugt og nødder er af den evigt gode slags, og har du først taget den ind i dit salatkøkken, slipper du den ikke lige sådan igen.