Grønkålssalat med pære og valnødder
Et sundt indslag til julebordet. Grønkålssalat med pærer og valnødder.
5
Ingredienser
- 80 g ribbet grønkål
- 2 modne pærer
- 25 g valnøddekerner
- 1 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 spsk. æbleeddike
- havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du grønkålssalat
- Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte.
- Snit grønkålen helt fint, evt. med en gammeldags vuggehakker, og kom den i en skål.
- Befri pærerne for kernehus, skær dem i helt fine både, og kom dem ned i skålen til grønkålen.
- Vend grønkål og pærer med eddike, grofthakkede valnødder, olie, salt og peber, og smag til, så balancen er helt rigtig.
- Anret salaten i en skål, og server med det samme. Grønkålssalaten er dejligt tilbehør til mange af decembers fede spiser; brug den f.eks. som et friskt alternativ, hvor du ellers ville have serveret grønlangkål eller varm rødkål.
- Se også opskrift på Grønkål med sort quinoa og solsikkekerner.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
- Nøgleord til denne opskrift: salat, grønkål, grønkålssalat, pære, valnødder, opskrift.