Grov jordskoksuppe med røget torskerogn, karse, radiser og citron
Torskerogn er i sæson lige nu, og de velsmagende fiskerogn er supersunde. Prøv også den røgede rogn, som fås hos fiskehandlerne.
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- 1 porre
- 1,2 dl hønsebouillon
- 50 g smør
- 1 dl fløde
- Salt og peber
- 400 g røget torskerogn
- 4 radiser eller majroer (på billedet er brugt lyserøde majroer), skåret helt tyndt
- 2 citroner
- 1 bakke karse
Sådan gør du:
- Skrub jordskokkerne og skær dem i stykker. Skær porren i stykker og skyl stykkerne grundigt for jord. Varm lidt af smørret op i en gryde og sauter grøntsagerne til de er møre, det tager ca. 15 min. Tilsæt hønsebouillonen og bring det hele i kog.
- Kom suppen op i blenderen sammen med smør og fløde. Blend godt igennem og smag til med salt og peber.
- Server suppen i skåle og kom skiver af torskerogn og radiser på toppen, dryp med citronsaft og klip karse ud over.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/