Hindbærroulade med mandelmel

Hindbærroulade med mandelmel

En skøn og saftig sag, som smager vidunderligt med en skefuld kold flødeskum.

Ingredienser

  • Giver ca. 12-14 skiver roulade
  • Bund:
  • 3 store æg
  • 90 g sukker
  • 70 g mandelmel
  • 25 g kartoffelmel
  • 2 spsk vand
  • Fyld:
  • Ca. 250-300 g god hindbærmarmelade

Sådan laver du hindbærroulade:

  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader, smør rouladeformen med fedtstof, og sæt den til side.
  2. Alternativt lægges et stykke bagepapir på en flad bradepande, og der tegnes et rektangel på 30 x 40 cm.
  3. Pisk æggene med sukkeret, til massen er meget lys, skummende og luftig, det tager ca. 3-4 minutter. Tilsæt vand, og sigt melet i dejen.Vend forsigtigt dejen sammen, uden at den mister sin luftighed, og spred den forsigtigt ud i den smurte rouladeform.
  4. Bag rouladebunden i 5 minutter, til den er akkurat gennembagt, ganske let gylden og fint hævet.
  5. Læg et stykke bagepapir på størrelse med bunden ovenpå, og vend den forsigtigt ud herpå. Det er nemmest med en bageplade eller et spækbræt under.Lad den køle af et par minutter, og smør derefter forsigtigt hindbærmarmeladen jævnt udover. Rul rouladen sammen fra den lange led ved forsigtigt at trække bagepapiret over mod modsatte side.
  6. Lad rouladen hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time, gerne natten over et køligt sted, inden den skæres i skiver, og serveres som den er eller med lidt letpisket flødeskum.