Hindbærtærter med mazarin og creme
Skøn tærte med lækre sommerbær.
HINDBÆRTÆRTER MED MAZARIN OG CREME
Tid: ca. 1 time plus hviletid samt tid til afkøling
(12 små tærter)
Mørdej:
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æg
lidt smør til formene
Mazarinmasse:
75 g marcipan
75 g rørsukker
35 g blødt smør
1 æg
25 g mel
100 g god mørk chokolade
Vaniljecreme:
2½ dl letmælk
2-3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
2 spsk. majsstivelse
ca. 500 g hindbær
lidt flormelis
12 små tærteforme med løs bund, ca. 8 cm i diameter
1. Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min.
2. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik i 12 stykker, som passer til formene. Pensl formene med lidt smør, og fordel dejen heri. Tryk den godt op af kanten, og prik bunden med en gaffel.
3. Riv marcipanen, og rør med sukker. Tilsæt smør, og pisk sammen. Tilsæt derefter æg, og pisk til sidst melet i.
4. Fordel mazarinmassen over mørdejen. Bag kagerne i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 15 min., til overfladen er gylden og fast. Tag kagerne ud og afkøl.
5. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og pensl tærterne med chokolade.
6. Kom alle ingredienser til cremen i en lille gryde, og kog op ved svag varme, til den tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.
7. Fordel creme og hindbær på kagerne, og drys med et tyndt lag flormelis.
► SE OGSÅ: Hindbærvodka med mynte
► SE OGSÅ: Jordbærsaft med vanilje
► SE OGSÅ: Pannacotta med ribsgele