Hindbærtærter med mazarin og creme

Hindbærtærter med mazarin og creme

Skøn tærte med lækre sommerbær.

HINDBÆRTÆRTER MED MAZARIN OG CREME

Tid: ca. 1 time plus hviletid samt tid til afkøling

(12 små tærter)

Mørdej:

150 g hvedemel

50 g flormelis

100 g smør

1 æg

lidt smør til formene

Mazarinmasse:

75 g marcipan

75 g rørsukker

35 g blødt smør

1 æg

25 g mel

100 g god mørk chokolade

Vaniljecreme:

2½ dl letmælk

2-3 spsk. sukker

korn af 1 stang vanilje

1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)

2 spsk. majsstivelse

ca. 500 g hindbær

lidt flormelis

12 små tærteforme med løs bund, ca. 8 cm i diameter

1. Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min.

2. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik i 12 stykker, som passer til formene. Pensl formene med lidt smør, og fordel dejen heri. Tryk den godt op af kanten, og prik bunden med en gaffel.

3. Riv marcipanen, og rør med sukker. Tilsæt smør, og pisk sammen. Tilsæt derefter æg, og pisk til sidst melet i.

4. Fordel mazarinmassen over mørdejen. Bag kagerne i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 15 min., til overfladen er gylden og fast. Tag kagerne ud og afkøl.

5. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og pensl tærterne med chokolade.

6. Kom alle ingredienser til cremen i en lille gryde, og kog op ved svag varme, til den tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.

7. Fordel creme og hindbær på kagerne, og drys med et tyndt lag flormelis.

► SE OGSÅ: Hindbærvodka med mynte

► SE OGSÅ: Jordbærsaft med vanilje

► SE OGSÅ: Pannacotta med ribsgele