Hjertechokoladekage

Hjertechokoladekage

1 kage til 8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time, koge/bagetid: 40 min., fryse-egnet
  • Creme:
  • 3 1 /2 dl piskefløde
  • 2 stk hel kanel
  • 125 g mørk chokolade
  • Dej:
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel, 60 g
  • 1 dl kakao, 35 g
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • Endvidere:
  • 200 g hindbærmarmelade
  • Glasur:
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk ahornsirup
  • Pynt: evt. friske hindbær

  1. Start med cremen:Kom 1 /4 l piskefløde i engryde med knækkedekanelstænger og giv detet stille opkog.
  2. Tag detaf varmen og lad dettrække 10 min. Hak chokoladengroft og læg den i en skål. Varm fløden op igen ogsi den over chokoladen.Rør rundt, til chokoladener smeltet, og stilcremen koldt.
  3. Smelt smørret og bruglidt af det til at smøreen hjerteform (22-24cm).
  4. Sigt mel og kakaosammen. Pisk æggeneluftige og pisk sukkereti. Fortsæt med at piskeca. 5 min. med en håndmikser,til det er enmeget tyk creme.
  5. Vendforsigtigt mel/kakao ogsmeltet smør i dejen oghæld den i formen.
  6. Bagkagen midt i ovnen ved180 grader i ca. 30 min.Tjek med en tandstikker,om den er gennembagt,og vend kagen udpå en rist til afkøling.
  7. Pisk resten af flødeni den kolde chokoladecremeog pisk dentyk og cremet med enhåndmikser.
  8. Pres hindbærmarmeladengennemen sigte. Flæk denafkølede kage i to bundeog smør dem medmarmeladen.
  9. Læg demsammen med cremenog stil kagen koldt.Hak chokoladen groft.Giv fløde og sirup etopkog og tag gryden afvarmen. Rør chokoladeni og rør, til glasuren erglat. Lad den afkøle tilpassende konsistens ogbred den så ud over kagen.Stil kagen koldt ogpynt evt. med friske bærved anretningen.
  10. Den nemme genvej:Køb færdigbagte chokolade-lagkagebunde oglæg dem sammen (i 3lag) med siet marmeladeog kanel/chokoladecremeeller færdigkøbtchokolademousse. Laddem stivne i køleskabog udstik så til portionshjertekager.Overtrækmed glasur.