Julebrownie med hjertekrymmel
En skøn og snasket brownie, som er supernem at lave. Her kan de små sagtens være med i køkkenet og selv hjælpe til med at bage julens lækreste brownie. Og pynte den med glasur og hjertekrymmel.
Total:1 time
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Fryse-egnet (uden glasur)
- (ca. 20 stykker)
- Den mørke dej:
- 150 g mørk chokolade (hakket)
- 75 g smør
- 50 g hvedemel
- 25 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 3 æg
- 150 g sukker
- 75 g valnøddekerner
- Hvid dej:
- 100 g hvid eller evt. lys chokolade (hakket)
- 2 æg
- 120 g sukker
- 25 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- Kakaoglasur:
- 100 g flormelis
- 2 spsk kakao
- ca. 1 spsk kogende vand
- Drys: kagekrymmel (f.eks. røde hjerter)
Sådan bager du julebrownie
- Start med at lave den mørke dej: Smelt chokolade og smør over vandbad.
- Bland mel med kakao og bagepulver.
- Pisk æggene skummende med sukker.
- Drys melblandingen i æggeskummet igennem en si, og rør forsigtigt chokoladeblandingen i.
- Tilsæt valnødderne.
- Hæld dejen i en flad kageform med bagepapir.
- Så skal du lave den hvide dej:
- Den hvide dej laves på samme måde som den mørke, dog uden kakao og valnødder. Fordel den oven på den mørke dej.
- Bag kagen i en 150 grader varm ovn ca. 45 min. Når kagen er afkølet, pyntes den med glasur og krymmel.