Julekage med sukat
Den gode gammeldags julekage med sukat nydes ved juletid.
Total:3 timer 30 minutter
Ingredienser
- Julekage
- Fryse-egnet
- 25 g gær
- 1 dl vand
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 250-300 g mel (4-5 dl)
- 125 g smør
- Endvidere:
- 150 g marcipan
- 50 g sukat
- æg til pensling
Sådan laver du julekage
- Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens, den skal være ret lind.
- Lad dejen hvile 15 min. Drysmel på bordet, kom dejen ud på bordet og drys mel over.
- Rul dejen ud til en stor firkant. Børst melet af.
- Tag smørret ud af køleskabet og rul det ud til en firkant ca. 1 cm tyk mellem 2 stykker pergamentpapir.
- Læg det udrullede smør på skrå midt på dejen. Fold de fire dejhjørner ind over smørret til midten. Rul dejen let og fold den i 3 lag.
- Lad dejen hvile 15 min. Gentag udrulning og foldning 3-4 gange. Lad dejen hvile 15 min. mellem hver udrulning.
- Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm langt. Fordel reven marcipan og sukat midt på dejen.
- Fold dejen ind over fyldet og læg stykket på sammenføjningen.
- Form dejen til en snegl på bagepladen. Lad dejen efterhæve 15 min.
- Pensl med sammenpisket æg. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader 16- 20 min.