Skøn julekiksekage med Bastognekiks
Den klassiske kiksekage har fået et ordentligt skud jul - kiksekagen er lavet med bastognekiks, kanel og kondenseret mælk.
Ca. 16 stykker kiksekage
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade
- 1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g
- 35 g smør
- 1 tsk stødt kanel
- ca. 20 bastognekiks
- 2 spsk hasselnøddeflager
Sådan laver du julekiksekage
- Beklæd en smurt rugbrødsform (ca. 25 cm lang) med bagepapir.
- Hak chokoladen groft, og kom den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk, smør og kanel.
- Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, så det ikke brænder på. Rør massen ensartet, og tag gryden af varmen.
- Hæld et tyndt lag chokolade i bunden af formen. Læg derpå et lag kiks. Fortsæt til der er 4 lag i alt.
- Slut med et lag chokolade, og drys med hasselnøddeflager.
- Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
- Tag kagen ud ca. 10 minutter før servering, og skær den i skiver.