Bryllupskage: Den elegante med chokoladebund og orange-nougat-creme
Skal din bryllupskage være særligt festligt er denne kage et rigtig godt bud, med den lækre chokoladebund og den lyse og mørke orange-nougat creme. Den fine bryllupskage kan også bruges til andre særlige lejligheder som f.eks. runde fødselsdage og en barnedåb.
Bryllupskage til 20 personer
Total:3 timer
Ingredienser
- Chokoladebunde
- 7,5 dl hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2,5 dl usødet kakaopulver
- 8 dl sukker
- 2,5 dl smeltet smør
- 4 æg
- 4 dl kogende vand
- Lys orange-nougatcreme:
- 100 g nougat
- 150 g lys chokolade
- halvdelen af den afkølede appelsincreme
- 3 dl piskefløde
- Mørk orange-nougatcreme:
- 100 g nougat
- 150 g mørk chokolade
- halvdelen af appelsincremen
- 3 dl piskefløde
- Grundcreme
- 2 blade husblas
- 50 g sukker
- 10 pasteuriserede æggeblommer
- 1,5 dl appelsinsaft, friskpresset
- Chokoladeovertræk
- 400 g mørk chokolade
- 100 g smør, stuetemperatur
- 6 spsk. piskefløde, stuetemperatur
- 2 spsk. sirup
- Karamelpinde
- 300 g sukker
Sådan laver du bryllupskagen
- Chokoladebunde
- 1. Sæt ovnen på 180 gr og smør formene – du skal bruge to firkantede forme på ca. 25 cm lange på alle sider. Bland mel, bagepulver og kakao i en skål for sig. Pisk sukker og smør, til du har en luftig masse og pisk æggene i et ad gangen.
- 2. Si melblandingen i skiftevis med det kogende vand af fire omgange. Hæld en tredjedel af dejen i formen, og bag den i ca. 15-18 minutter – til en tandstik kommer helt ren ud. Imens kagen bager, laver du den næste bund klar.
- 3. Når første bund tages ud, sætter du bund nr. to ind i ovnen. Lad første bund køle let af, før du forsigtigt vender den ud på det fad, som kagen skal serveres på.
- 4. Rengør formen, og gør den klar til den sidste kagebund. Når bund nummer to tages ud, sætter du den sidste bund ind. Lad alle tre bunde køle helt af, imens du laver den lyse og mørke orange-nougatcreme.
- Lyse og mørke orange-nougatcreme
- Start med at smelte hhv. den mørke chokolade og nougat og den lyse chokolade og nougat over vand. Stil begge skåle til side, mens du laver grundcremen.
- Grundcreme til bryllupskagen
- 1. Læg husblas i en skål med koldt vand, så det dækker og rør æggeblommerne sammen i en varmefast skål. Bring sukker og appelsin i kog og hæld det lidt ad gangen over æggeblommerne.
- 2. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op under konstant omrøring, indtil cremen begynder at tykne. Tag gryden af varmen, klem vandet af husblassen og rør den i cremen, mens du pisker så alle klumper piskes væk.
- 3. Lad cremen køle ned, før du blander halvdelen med den lyse nougat-chokolade og den anden halvdel med den mørke nougat-chokolade. Pisk fløden til skum, og vend halvdelen i hhv. den mørke og lyse creme.
- 4. Bred den lyse creme ud over den nederste bund, læg den næste bund på, og bred den mørke creme ud over nummer to og afslut med den øverste bund.
- 5. Sæt kagen på køl i mindst et par timer, gerne natten over, før du putter chokoladeovertrækket på.
- 6. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den i vandbad. Skær imens smørret ud i små firkanter. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen, og smørret tilsættes lidt ad gangen under omrøring.
- 7. Lad smørret være helt absorberet, før næste portion tilsættes. Tilsæt til sidst sirup og piskefløde. Lad blandingen køle ned, mens du laver „karamelpindene“ til pynten.
- Karamelpinde til bryllupskagen:
- 1. Smelt 300 g sukker i en tykbundet pande til det er lysebrunt og tag det så af varmen.
- 2. Læg tre store stykker bagepapir på køkkenbordet. "Dryp" strimler af karamel på bagepapiret – de skal være ca. en halv cm brede og 10-12 cm lange.
- 3. Lad stængerne køle helt ned, og sæt dem på siderne af den færdi-ge kage, efter du har overtrukket den med chokoladeovertrækket.
- (giver ca. 10 muffins)
- 2 dl sukker
- 3/4 dl smeltet smør
- 1 stort æg
- 2 dl mel
- 1 strøget spsk. bagepulver
- 1 dl vand
- 3/4 dl kakaopulver
- Samme fremgangsmåde som „Den elegante“. Hæld dejen i muffinsforme, ca. 2/3 dele op. Bag ka-gerne i ovnen i 15-18 minutter ved 180 gr til de gennembagte.
- Lav halvdelen af enten den lyse eller mørke orange-nougatcreme, og sprøjt rosetter ud på de afkøl-de muffins. Brug evt. bare en madplastikpose, hvor hjørnet er klippet af.
- Se også opskrift på »»Chokoladekage med solbærmousse og hvid chokolade.