Kærnemælksboller med appelsin

Kærnemælksboller med appelsin

Prøv disse lækre appelsinovertrukne kærnemælksboller med rosiner.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Hævetid:
  • min. 1 time
  • Bagetid:
  • 15 min.
  • Fryse-egnet
  • (16 stk.)
  • 15 g gær
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl kærnemælk
  • 2 spsk koldpresset olie
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal
  • 250 g durummel
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 spsk salt
  • evt. 125 g rosiner
  • Pynt: 3 spsk appelsinsaft (+ evt. 1 spsk sukker)

  1. Rør gæren ud i lunt vand (maks. 37 grader). Tilsæt kærnemælk, olie, appelsinskal og de to slags mel (hold lidt tilbage).
  2. Ælt dejen godt igennem (5-8 min.). Tilsæt salt og evt. rosiner og ælt et par min. mere.
  3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. 1 time ved stuetemperatur eller natten over i køleskab.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 16 boller.
  5. Lad dem hvile på bagepladerne, mens ovnen varmes op til 225 grader.
  6. Pensl bollerne med appelsinsaft (evt. rørt med sukker) og bag dem ca. 15 min. Stil dem til afkøling på en rist.