Kærnemælksboller med appelsin
Prøv disse lækre appelsinovertrukne kærnemælksboller med rosiner.
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Hævetid:
- min. 1 time
- Bagetid:
- 15 min.
- Fryse-egnet
- (16 stk.)
- 15 g gær
- 2½ dl vand
- 2½ dl kærnemælk
- 2 spsk koldpresset olie
- 1 spsk fintrevet appelsinskal
- 250 g durummel
- ca. 400 g hvedemel
- 1 spsk salt
- evt. 125 g rosiner
- Pynt: 3 spsk appelsinsaft (+ evt. 1 spsk sukker)
- Rør gæren ud i lunt vand (maks. 37 grader). Tilsæt kærnemælk, olie, appelsinskal og de to slags mel (hold lidt tilbage).
- Ælt dejen godt igennem (5-8 min.). Tilsæt salt og evt. rosiner og ælt et par min. mere.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. 1 time ved stuetemperatur eller natten over i køleskab.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 16 boller.
- Lad dem hvile på bagepladerne, mens ovnen varmes op til 225 grader.
- Pensl bollerne med appelsinsaft (evt. rørt med sukker) og bag dem ca. 15 min. Stil dem til afkøling på en rist.