Kebab i rødkål

Kebab i rødkål

Klassiker serveret på en ny måde.

4

Ingredienser

  • Kebab:
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • en lille håndfuld persille, skyllet grundigt, tørret og hakket
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk spidskommen
  • bredbladet persille
  • grillspyd
  • evt. 50 g god feta evt. harissapasta
  • Rødkål:
  • 1 rødkålshoved
  • 2 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sirup eller honning
  • salt og peber
  • Baba ganoush:
  • 1 aubergine
  • ½ dl tahin
  • saft af 1½ citron
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • salt

  1. Sådan gør du: Rør oksekødet sammen med hvidløg og persille, salt og peber. Stød spidskommen i en morter, og rør det i blandingen. Stil på køl. Tag de yderste blade af rødkålen, så du har fire-seks flotte blade alt efter sult. Halver rødkålshovedet, og snit et kvart til et halvt alt efter behov og sult. Kom den snittede kål i en skål, og hæld eddike, olivenolie og sirup over. Lad det trække, mens du laver de øvrige ting, og smag til sidst til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Prik auberginen med en gaffel, og kom den hel ind i ovnen – ca. 30 minutter, til den begynder at skrumpe ind. Tag den ud, og skær den over på langs. Skrab kødet ud med en ske. Stød spidskommen i en morter, og blend alle ingredienserne. Smag til med salt. 
  3. Form kødet i kugler, og kom det på pinde. Grill eller steg det på en pande, til det er gennemstegt. Tag et rødkålsblad, og kom en smule baba ganoush og lidt rødkål i. Kom de stegte kebab over, og drys med persille og evt. feta og harissa. Spis med det samme.