Æbleskiver med blødende hjerte af chokolade, så bliver det ikke meget bedre.

Krydrede æbleskiver med blødende hjerte af mørk chokolade

Både børn og voksne vil elske disse syndige chokoladebomber med et hjerte af blød chokolade. En opskrift af

4 personer

Ingredienser

  • Grunddej:
  • 50 g gær
  • 100 ml vand, lunet
  • 400 ml kærnemælk
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 1 portion grunddej
  • 80 g god kakao
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde eller brun-kagekrydderi
  • lidt smør, smeltet
  • Chokoladefyld:
  • 200 g god mørk chokolade
  • 120 ml fløde
  • Flødeskum med ahornsirup:
  • 200 ml piskefløde
  • ahornsirup efter smag og behag
  • Desuden:
  • flormelis til at drysse over æbleskiverne

Sådan gør du

  1. Grunddej: 
  2. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
  3. Chokoladefyld:
  4. Hak chokoladen i småstykker, og kom det i en skål. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen med det samme. Lad det stå i 2 minutter, og rør det så helt glat. Lad chokoladen stivne helt på køl inden brug.
  5. Flødeskum:
  6. Pisk fløden til blødt skum. Hæld ahornsirup på skummet, og lad det synke let i fløden.
  7. Bagning:
  8. Erstat 80 g mel i grun­dopskriften med kakaoen, og sigt kanel og allehånde i dejen sammen med melet.
  9. Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter 1 tsk kold chokoladefyld midt i hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let gylden. Vend dem med et ­træspyd, og bag dem færdig. Anret de lune æbleskiver i en skål, og drys med flormelis. Server flødeskum med ahornsirup ved siden.

Tip

Lav chokoladefyldet med hvid chokolade, hvis du vil have en mere dramatisk effekt.